Snemalna seansa v PianoRoomu

V Pianu Roomu verjamemo, da je namen kompleksne tehnologije v tem, da je snemalni proces enostaven.

Pri vseh korakih snemalne seanse smo osredotočeni na to, da najprej ustvarimo pogoje za vrhunsko interpretacijo, nato pa odigrano zabeležimo s čim manjšimi izgubami.  Sliši se enostavno, vendar je izvedljivo le z odlično tehnologijo in dolgoletnimi izkušnjami. V Pianoroom-u zvok zapisuje in oblikuje Borut Belančič - Mixbel, ki ima s tem več kot 25 let izkušenj.

 

Klavir Fazioli F212

Fazioli 212  Na prvem mestu je vedno klavir, ki ima sposobnost, da inspirira pianista. PianoRoom ponuja verjetno enega najboljših klavirjev na svetu.  Pianistu pomaga, da iz glasbenega dela izvabi vse podrobnosti, barvo in dinamiko tona.

Mikrofoni 

DPA 4006 mikrofoni z dodatki za mehansko izenačevanje. 

Vse od izida leta 1986, je merilo kakovosti vsakega vrhunskega snemalnega studia. Mikrofon odlikujejo:  omni  način snemanja, izreden linearni frekvenčni odziv  - od 20 Hz to 20 kHz,  visoka stopnja občutljivosti in nizka raven šuma. 

Neuman U87 je verjetno najbolj znan in najbolj pogosto uporabljan studijski mikrofon na svetu (z dobrim razlogom). U 87 Ai kondenzatorski mikrofon je velikomembranski mikrofon, s tremi polarnimi vzorci in izjemno in edinstveno ravnjo frekvenčnega odziva.To zagotavlja lahkoten naraven zvok . U 87 Ai se uporablja kot glavni mikrofon za snemanje orkestrov, kot  mikrofon za solistične inštrumente za vse vrste glasbe in govora. U 87 je klasika!  

 

Gefell M 930

Le redki vedo, da je Microtech Gefell ustanovil nihče drug kot sam Georg Neumann leta 1943, in da je to podjetje, v katerem je Neumann sestavil svoj prvi komercialni mikrofon. M930 je velikomembranski kardioidni mikrofon, znan po svoji majhnosti, nizki ravni hrupa in odličnim zvokom.

AEA N8 Nuvo je verjetno ribbon mikrofon z najbolj naravnim in odprtim zvokom, kar jih je. Je odličen prostorski mikrofon, za snemanje akustike, izjemno se izkaže pri snemanju godal in seveda tudi klavirja. Tudi pri posnetkih od blizu se izkaže z neverjetno jasnostjo in toplino zvoka, ki bo vedno prijeten - nikoli grob. Po tem, ko so pred desetetji skoraj popolnoma opustili ribbon tehnologijo, se zdaj ta vrača na velika vrata, posodobljena in vnaša novo dimenzijo v studijski proces.

 

Schoeps MK4 Colette

S serijo Colette je Schoeps kot prvi predstavil modularno mikrofonsko tehnologijo in še vedno  velja za najboljši ozko membranski mikrofonski sistem. Odlikuje ga široka uporabnost pri različnih instrumentih in v različnih pogojih snemanja. V PianoRoomu ga najpogosteje uporabljamo pri snemanju godal in pihal. 

 

Pyramix Virtual studio je ena izmed najbolj "glasbenih" digitalnih avdio tehnologij. Omogoča tudi snemanje in editiranje v visokih DSD in DSX zvočnih frekvenc vzorčenja.  Še posebej pokaže svoje prednosti pri snemanju klasične in jazzovske glasbe, kjer pozornost do detajlov in natančnost pri urejanju zvoka pomenita veliko, ko gre za uspeh ali neuspeh končnega izdelka. Zato so nagrajene klasične produkcije po vsem svetu pogosto producirane prav z uporabo Pyramix Virtual Studio tehnologijo. 

 

 Steinberg Cubase Pro  

 

HAPI Merging AD/DA konverter, ki podpira  DSD in DSX format. 

 

Heritage Audio DMA 73 z legendarno Neve technologijo. 

 

Kaj je Altiverb?

Altiverb je ena izmed vodilnih konvolucijskih reverb programskih oprem. Predstavljajte si Fazioli 212 posnet na odrih najbolj uglednih koncertnih dvoran ali v svetovno znanem zvočnem studiu, kot Teldex v Berlinu.  Altiverb vam to omogoča. V primerjavi s prejšnjimi digitalnimi reverbi, je Altiverb nedvomno bolj prepričljiv. S pomočjo slednjega, smo akustične dvorane iz vsega sveta prenesli v PianoRoom.  Uporaba Altiverba pomeni tudi izogib velikim stroškom in tveganjem, ki jih prinese najem koncertne dvorane. Altiverb nam omogoča fleksibilnost, ko iščemo najbolj primeren prostor za širok spekter glasbenih zvrsti in slogov.

 

Flux Equlizer&Compresor 

 

Focal SM9 Studio Monitors 

 

 

 Prisluhni posnetkom