Album pianista Jureta Goručana, s tremi klavirskimi mojstrovinami, v produkciji PianoRooma in z množičnim financiranjem

11.04.2017

Innuendo je najbolj celovit projekt v produkciji PianoRooma doslej. Z njim se zahtevnemu občinstvu z visokimi kakovostnimi pričakovanji z ustvarjalno odličnostjo predstavljajo mladi pianist Jure Goručan in ustvarjalci PianoRoom-a.

Album pianista Jureta Goručana, s tremi klavirskimi mojstrovinami, v produkciji PianoRooma in z množičnim financiranjem

INNUNEDO NA INDIEGOGO

Album je zasnovan tematsko. V njem sestavljeno odmeva zaokrožena sporočilnost pianistove globoke osebne izkušnje, glasbeno soočenje z izzivi in pečati življenjskih preizkušenj za človekovo osebnost, pa pretanjena spoznanja, ki skozi glasbo vztrajajo pri slavljenju lepote človeške ranljivosti. Chopinova in Rahmaninova 2. klavirska sonata, pa Gaspard de la nuit Maurica Ravela, osrednje delo na albumu, poslušalca popeljejo v globino človeške duše, pianista pa do skrajnih meja duševne izraznosti in čutenja skozi klavirsko igro.

 

Profesor Arbo Valdma je o Juretu dejal, da je glasbenik z razkošno domišljijo in redkim pogumom, zaradi česa  bo najverjetneje nenehno preizkušal nove stvari in tvegal tudi tedaj, ko se bo zavedal, da mu pri tem lahko spodleti.

 

A vendarle, kaj niso vse nove poti pri subtilnih izrazih najglobljih človekovih občutenj, mišljenja in doživetij – tudi tvegane? Izdaja ambicioznega albuma brez lastnih sredstev je dokaj smela odločitev. V Sloveniji ni veliko albumov resne glasbe, ki bi izšli in se financirali s pomočjo “crowdfundinga”, ob tem pa investirali znaten del razpoložljivih sredstev v digitalno promocijo.

PREBERI JURETOVO PISMO

Sredstva za omenjeni album se bodo zbirala na Indiegogo – platformi za množično financiranje. Takšne platforme delujejo po principu “podpri, če ti je všeč”, oz. kolektivne akcije zbiranja prispevkov za določen projekt. Pianist in sodelujoči ustvarjalci projekta Innuendo se nadejamo pomoč ljubiteljev glasbe, ki bodo s svojimi prispevki pomagali zbrati dovolj visok znesek za izdajo glasbenega prvenca Jureta Goručana.

 

Vse več uspešnih primerov iz tujine nas navdaja z optimizmom. Noel Music Management iz Velike Britanije je primer vodilne agencije za klasično glasbo, ki utira pot mladim glasbenikom z inovativnimi shemami in projekti množičnega financiranja. Na ta način omogoča povsem nove karierne možnosti. 

 

Dunajski Hello Stage, največja digitalna skupnost klasičnih glasbenikov, ponuja spletno promocijo, stike s koncertnimi agencijami, glasbeni magament in svetovanje pri gradnji kariere. Tako imajo mladi glasbeniki, kar nekaj digitalne pomoči, dostopne s katerega koli konca sveta. 

 

Novih možnosti je vedno več, samo poti še niso uhojene. Zato je želena uspešnost pri izdaji Innuenda mladega pianista cilj, ki bo lahko pomemben precedens za vsakega glasbenika, ki se v Sloveniji ukvarja z resno glasbo. Ob uspešni uresničitvi te namere bi drugi glasbeni ustvarjalci lahko imeli vsaj nekoliko lažjo pot pri aktivni izgradnji svoje glasbene identitete in promociji.  

 

Prispevek k Innuendu, ni zgolj enkratno dejanje, ki bo minilo, ko bo projekt zaključen. Je tudi izraz podpore vsem ustvarjalcem klasične glasbe, ki se bodo lotili stvari malce drugače - neobičajno.  

 

Naroči Innuendo in postani del projekta