Pianissimo v PianoRoomu

23.02.2017

PianoRoom je ponovno gostil tri izjemne mlade pianiste: Robin Vodeb, Naceta Slaka in Tima Jančarja, prvonagrajence TEMSIG-a 2016.

Pianissimo v PianoRoomu

Potem, ko so odigrali serijo koncertov iz cikla Pianissimo, smo jih skupaj z EPTA Slovenija nagradili še s snemanjem v našem klavirksem studiu. Robin Vodeb je dijakinja 2. letnika Umetniške gimnazije v Celju, kjer deluje pod mentorstvom profesorja Primoža Mavriča. Posnela je Scherzo št. 3 v cis molu, op. 39, F. Chopina. Prisluhnite in ogledate si ga lahko tukaj. Nace, sicer dijak 4. letnika Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana, deluje pod vodstvom profesorja Tadeja Horvata.  Tokrat je snemal Listzovo Madžarsko rapsodijo št. 12. Nace je star znanec PianoRooma. Njegove posnetke najdete tukaj

Snemalni teden sta zaključila Tim Jančar za Faziolijem in njegova profesorica Tatjana Ognjanovič v vlogi glasbenega producenta. Timovi izvedbi Mozartove sonate št. 5 v G-duru, KV 283 pa lahko prisluhnete tukaj. V zadnjem letu se je tako v PianoRoomu zvrstilo nekaj deset mladih talentiranih pianistov, ki so pridobivali zanimive in dragocene izkušnje studijskega snemalnega procesa. Veseli smo, da smo lahko del njihovega glasbenega razvoja. Približevanje vrhunskega snemanja klavirske glasbe mladim in šolajočim glasbenikom, je bilo eden od glavnih razlogov, da smo odprli PianoRoom.