Dnevi odprtih vrat v PianoRoomu

02.02.2016

V PianoRoomu so se odvili dnevi odprtih vrat za mlade glasbenike.

Dnevi odprtih vrat v PianoRoomu

V drugem tednu januarja, so na naše povabilo, k nam pokukale mlade glave z radovednimi očmi in nemirnimi dušami. Kar naenkrat so bili prostori polni inštrumentov, čebljanja in pričakovanja. Ogledali so si glasbeni studio in snemalno sobo, poslušali našega snemalnega mojstra in svoje učitelje, potem pa so se iz otrok prelevili v prave, odgovorne glasbenike. Njihov strahec in potne roke, je kasneje odgnalo poslušanje lastnega igranja, sodelovanje s tonskim mojstrom in možnost popravljanja napak, ki pa jih skoraj ni bilo. Seveda, vsi se že kar nekaj časa pripravljajo - najprej na regijsko, potem pa na veliko Slovensko tekmovanje -TEMSIG.

Za naše obiskovalce iz Glasbene Šole Jesenice, GŠ Tržič, GŠ Koper, GŠ Maribor in Glasbenega centra DoReMi  Bled, je to že prijeten spomin, po mnenju njihovih učiteljev pa predvsem koristna izkušnja za njihov nadaljni razvoj.

Tudi za nas je bila to prijetna in zanimiva izkušnja - spoznati te mlade in iskrive glasbenike in nekaj dni je kar manjkal vonj po čaju, kavi, piškotih, pogovoru in smehu.

Vsem želimo veliko uspeha na tekmovalni preizkušnji in upamo, da se kmalu spet srečamo.

Dogajanje na Dnevih odprtih vrat, pa smo zabeležili na video posnetkih. Povedali bodo veliko več.