Bili smo na 23. managerskem koncertu v Cankarjevem domu

15.12.2015

Še ena izjemna ideja, ki spodbuja vrhunske mlade talente in jim v sodelovanju z Ustanovo Gallus pomaga pri razvoju njihovih karier.

Bili smo na 23. managerskem koncertu v Cankarjevem domu

Nastopili so izjemni mladi umetniki: skladatelj in harfist Jan Gorjanc, 16 letni izraelski pianist Alon Kariv in Alexey Pudinov, ruski pianist, ki študira na Royal College of Music v Londonu. Nedvomno bomo o vseh treh še veliko slišali. Simfonični orkester RTV Slovenija je vodil George Pehlivanian.  

Poslanstvo koncerta je ustvarjati možnosti za razvoj mladih glasbenih talentov. V zadnjih osmih letih so zbrali skoraj 200.000 evrov. Večji del sredstev so namenili Ustanovi Gallus, nekaj sredstev pa neposredno izbranim izjemnim posameznikom.  

Udeleženci koncerta so predvsem vodilni managerji in lastniki uspešnih slovenskih in tujih družb ter njihovi gostje, ki si v sproščenem vzdušju zaželijo vse dobro v prihajajočem letu. Ponosni so, da se koncerta vsako leto udeleži kar 1.500 uglednih posameznikov, ki cenijo klasično glasbo.  

Prvi managerski koncert je leta 1993 organizirala družba Gospodarski vestnik (kasneje GV Skupina) kot novoletni dogodek za svoje partnerje, avtorje in zaposlene.

Od leta 2006 je koncert v organizaciji Slobodana Sibinčiča, ki nadaljuje zgodbo, začeto pred več kot dvema desetletjema in vsako leto znova poskrbi, da se tradicija nadaljuje. Že od samega začetka se koncert odvija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, z leti pa je koncert prerasel v osrednji kulturni dogodek slovenske poslovne javnosti, ki ga vsako leto podpre več kot 50 podjetij. 

 

Več na http://www.managerski-koncert.si